Muurinpohjaletut nokkosmuhennoksella

Ainekset

 2 munaa

1 l vettä

2 dl ohrajauhoja

n. 3 dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

Voita tai margariinia paistamiseen

Nokkosmuhennos:

3 dl ryöpättyä ja pieneksi hakattua nokkosta

sipulia

1 dl creme fraichea

suolaa, pippuria

voita paistamiseen.

Ohje

 Riko munat ja sekoita.Lisää vesi ja suola ja kaikki jauhot. Anna taikinan seistä muutama tunti. Kuumenna muurinpohjapannu, rasvaa se kevyesti.Paista ohuita pitsireunaisia lettuja. Tarjoa nokkosmuhennoksen tai tuoreiden mansikoiden kanssa.

Muhennos:

Kuulota sipulit voissa ja lisää hienonnetut nokkoset. Anna hautua hetki ja lisää creme fraiche ja suola ja pippuri. Tarjoa kuumien muurinpohjalettujen kanssa.

 


Kommentit