Karpalosuklaakohokas

Ainekset

 (4 annosta)
1 dl karpaloita
2 rkl vettä
50 g taloussuklaata
3 rkl maitoa
2 keltuaista
3 kananmunanvalkuaista
75 g tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
vuokaan rasvaa

Ohje

 Kiehauta karpalot vedessä. Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.
Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose. Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen. Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta. Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia. Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata. Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.

 


Kommentit