Juustokakku

Ainekset

 Pohja:

100 g diggestive-keksejä

0,75 dl sokeria

75 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:

4 kpl liivatelehtiä

1 rasia ( 250 g ) maustamatonta tuorejuustoa

0,75 dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

2 rkl vettä tai sitruslikööriä

Vadelma-boysenmarjakastike:

200 g vadelmia

200 g boysenmarjahilloa

0,5-1 dl vettä

Ohje

 Hienonna hapankorput monitoimikoneessa.

Sekoita sokeri ja sulatettu rasva joukkoon.

Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperi.

Levitä seos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.

Täyte:

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata hyvin valutetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Lisää jäähtynyt liivateseos ja kermavaahto juusto-sokeriseokseen.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

Kastike:

Soseuta marjat, hillo ja vesi.

Painele seos siivilän läpi.

Koristele juustotortun pinta vadelmakastikeraidoilla.D

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata hyvin valutetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Lisää jäähtynyt liivateseos ja kermavaahto juusto-sokeriseokseen.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

Kastike:

Soseuta marjat, hillo ja vesi.

Painele seos siivilän läpi.

Koristele juustotortun pinta vadelmakastikeraidoilla.

 


Kommentit