Crème brulée

Ainekset

 (4 annosta)

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl maitoa
1 vaniljatanko
5 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria

Pinnalle:
1/2 dl fariinisokeria

Ohje

 Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kerma-maitoseokseen. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen. Jaa seos neljään 2 dl:n annosvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat isompaan uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada uunivuokaan lämmintä vettä annosvuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä. Ripottele pinnalle ariinisokeria ja paahda pinta nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla.

 


Kommentit