Ahvenanmaan pannukakku

Ainekset

 1/2 l vettä
1 dl puuroriisiä tai mannasuurimoita
noin 1/2 l maitoa
1/2 tl suolaa
0,5 g sahramia
1 dl sokeria
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
Uunipannuun: 25 g voita

Ohje

 Kiehauta vesi ja ripottele siihen sekoittaen riisit tai mannasuurimot. Keitä kunnes suurimot kypsyvät. Lisää vähitellen maito ja keitä seos sakeaksi velliksi. Mausta velli vatkaten suolalla, sahramilla ja sokerilla. Jäähdytä se haaleaksi. Vatkaa sekaan munat ja jauhot. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja siellä voi uunipannussa. Voitele pannu kauttaaltaan sulaneella voilla ja kaada taikina siihen. Tasoita pinta. Kypsennä pannukakku uunissa ruskeaksi ja kuohkeaksi, noin 20 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon ja kauden hillon kanssa.

 


Kommentit