Thaimaalainen rapea nuudelisalaatti

Ainekset

 munanuudeleita, mieluiten aasialaisia
sieniä
rucolaa
pavunituja
punaista ja vihreää paprikaa ohuina renkaina
sokeriherneen palkoja
kevätsipulia viipaleina
nuoria pinaatinlehtiä
kurkkua viipaleina tai kuutioina
cashewpähkinöitä tai seesaminsiemeniä

Kastike:
1-2 chilipalkoa siemenet poistettuna ja ohuelti suikaloituna
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1-2 rkl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
kourallinen korianteria, minttua ja basilikaa
4 limetin mehu
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
3 rkl oliiviöljyä
ripaus ruskeaa sokeria

Ohje

 Keitä nuudelit pehmeiksi, huuhtele ne kylmässä vedessä ja anna jäähtyä.
Viipaloi sienet pitkittäin ja viipaloi tai hienonna loput ainekset.
Paahda cashewpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Kastike:
Pane hienonnetut chilit, valkosipulinkynsi, inkivääri ja hienonnetut yrtit purkkiin, jossa on kierrekansi, kaada joukkoon vastapuristettua limettimehua, soijaa ja seesamiöljyä sekä oliiviöljyä. Mausta kastike sokerilla. Sulje kansi ja ravistele purkkia.
Sekoita yllä olevat salaattiainekset keskenään ja kaada mausteista kastiketta kostukkeeksi juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle paahdettuja ja rouhittuja cashewpähkinöitä.

 


Kommentit