Savukalkkunasalaatti

Ainekset

 3-4 dl keitettyä pitkää riisiä
200 g savukalkkunaleikettä
2 appelsiiniä tai 1 verigreippi
2-3 kiivihedelmää
100 g tuoreita herkkusieniä
1/2 hunajamelonia
1/2 tuoretta kurkkua
150 tummia viinirypäleitä
kerä lehtisalaattia
hillosipulia

Kastike:
2 dl omenatuoremehua
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria tai hunajaa
1/2 tl yrttisuolaa
1/4 tl mustapippuria, myllystä

Ohje

 Kuori ja lohko appelsiinit tai greippi. Poista kitkerät kalvot lohkojen pinnalta. Kuutioi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi kiivit. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja kuutioi meloni. Suikaloi kurkku. Puolita viinirypäleet, poista kivet. Levitä laakealle vadille pediksi riisi. Kokoa päälle muut ainekset omiksi ryhmikseen. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta osa kastikkeesta salaatiainesten päälle. Tarjoa loppu erillisestä astiasta.

 


Kommentit