Nuudelisalaatti

Ainekset

 400 g riisinuudeleita
60 g herkkusientä
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
30 g inkivääriä, tuoretta
4 kevätsipuli(a)
1 porkkana(a)
125 g pinaattia
seesaminsiemenöljyä
15 ml soijakastiketta
1 rkl miriniä (makea riisiviini)
0.5 rkl sokeria tai vastaava määrä aspartaamia sisältävää makeutusainetta
seesaminsiemeniä

Ohje

 Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä nuudelit. Kaada kiehuvaa vettä sienien päälle ja anna niiden liota 10 min. Valuta sitten sienet ja viipaloi ne.

Kuumenna tilkka öljyä padassa ja lisää valkosipuli, inkivääri ja 2 hienoksi silputtua kevätsipulia. Paista kuumalla pannulla 3 minuuttia. Lisää joukkoon pieneksi suikaloitu porkkana ja pane levyä kuumemmalle.Lisää nuudelit, 2 lohkottua kevätsipulia, pinaatti, seesaminsiemenöljy, soijakastike, mirin ja sokeri. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 minuuttia. Lisää sienet ja anna hautua vielä 2 minuuttia.

 


Kommentit