Nakki-pennesalaatti

Ainekset

 ( 4 annosta )

4 dl pennepastaa
250 g nakkeja
200 g kesäkurpitsaa
150 g vihreitä papuja
1 keltainen paprika
150 g mozzarellaa
5 tomaattia
1/ 2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1/ 2 dl hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Ohje

 Keitä pasta lähes kypsäksi ja huuhtele se kylmällä vedellä. Valuta.
Viipaloi nakit ja käytä hetken aikaa pannulla. Leikkaa kesäkurpitsa halki ja koverra pehmeä sisus pois. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi puolikaariksi. Keitä papuja muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja nosta suoraan jäiseen veteen jäähtymään.
Leikkaa paprika suikaleiksi ja mozzarella viipaleiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita öljy, murskattu valkosipulin kynsi, persilja ja mausteet.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada mausteöljy niiden päälle. Anna marinoitua hetken aikaa kylmässä ennen tarjoilua.

 


Kommentit