Merellinen riisisalaatti

Ainekset

 6 dl vettä
2 yrttiliemikuutiota ( timjami-basilika)
3 dl pitkää riisiä

Marinadi:
1 dl valkoviinietikkaa
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
1 tl yrttisuolaa
1 tl sitruunapippuria

Lisäksi:
1 tlk vihreää parsaa
1 tlk tonnikalaa, vedessä
400 g kuorittuja katkarapuja
200 g savustettuja sinisimpukoita
(1 tlk mustia, kivettömiä oliiveja)
mustapippuria myllystä
1 ruukullinnen jäävuorisalaattia

Koristeeksi:
katkarapuja

Ohje

 Kuumenna neste kiehuvaksi, lisää riisi ja sekoita. Keitä riisiä miedolla lämmöllä kannen alla pakkauksen ohjeen mukainen aika eli kunnes neste on imeytynyt riisiin. Älä huuhdo riisiä. Sekoita keskenään marinadin ainekset ja lisää liemi haaleaksi jäähtyneeseen riisiin. Anna imeytyä yön ajan viileässä. Paloittele parsat. Valuta ja paloittele tonnikala. Lisää kylmän mausteriisin joukkoon parsapalat, tonnikala, katkaravut, simpukat ja oliivit. Terävöitä maku mustapippurilla. Vuoraa tarjoiluastia jäävuorisalaatilla ja kumoa sen päälle merellinen salaatti. Koristele katkaravuilla ja simpukoilla.

 


Kommentit