Amerikan tädin perunasalaatti

Ainekset

 (7 annosta)

800 g uusia perunoita
5-6 kananmunaa
1 nippu (200 g) kevätsipulia
Kastike:

1 dl kevytmajoneesia
1 dl kermaviiliä
1 1/2 rkl sinappia
2 tl viherpippuria
1/4-1/2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
Koristeeksi:

kananmunalohkoja
sipulinvarsia

Ohje

 Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Keitä kananmunat koviksi eli noin 10 minuuttia. Huuhdo sipulit. Viipaloi sipulien valkoinen osa ja leikkaa mukaan myös puolet varsista. Kuutioi isot perunat ja halkaise pienet. Lohko kuoritut munat ja leikkaa lohkot vielä puoliksi. (Jätä osa kokonaisista lohkoista koristelua varten.) Pane salaattiainekset kulhoon. Sekoita kastiketta varten kevytmajoneesi, kermaviili, sinappi, murskatut viherpippurit, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet keskenään. Kaada kastike salaatin päälle. Sekoita varovasti. Anna maustua viileässä vähintään 12 tuntia. Koristele kananmunanlohkoilla ja sipulinvarsilla. Tarjoa chillisten broilerikebakkojen kanssa.

 


Kommentit