Syksyinen sienirisotto

Ainekset

 2 dl risottoriisiä
5 dl kantarelleja tai muita kauden metsäsieniä
puolikas sipuli
5 dl hyvää kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl tuoretta parmesaania raastettuna
hivenen suolaa ja vasta rouhittua mustapippuria

Ohje

 Kuullota ensin sipulia tilkkasessa oliiviöljyä ja lisää hetken kuluttua pilkotut sienet joukkoon. Lisää risottoriisi ja freesaa vielä hetki. Yhdistä kasvisliemi ja viini ja kaada seosta kattilaan vähän kerrallaan antaen sen imeytyä välillä. Jos keität kasvisliemen itse, jätä tällä kertaa selleri pois, sillä sen maku saattaa riidellä sienten aromin kanssa. Hauduta risotto kypsäksi ja lisää lopuksi vielä parmesan-juusto. Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Annosten päälle voit vielä ripotella parmesaanista vuoltuja lastuja.

 


Kommentit