Sienipasta alla carbonara

Ainekset

 (4 annosta)

250 g Pirkka tagliatelle pastaa
2 1/2 l vettä
2 1/2 tl suolaa
1 pkt (140 g ) Pirkka-pekonia
1 rs ( 170 g ) Pirkka-herkkusieniä
2-3 valkosipulinkynttä
2 Pirkka Omega -kananmunaa
1 tlk (2 dl ) Pirkka-kasvirasvasekoitetta
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria

Tarjolle:
1 dl raastettua parmesaania

Ohje

 Leikkaa pekonit suikaleiksi ja levitä silppu kylmän, kookkaan paistokasarin pohjalle. Puhdista ja leikkaa sienet viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Kuumenna pekonit hitaasti ja sekoittele, jotta pekonit kypsyvät tasaisesti. Lisää pannulle sienet ja valkopsipulit ja jatka kypsentämistä kunnes sienet ovat pehmenneet pannulla. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kasvirasvasekoiteen kanssa. Mausta seos vastajauhetulla pippurilla. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen antaman ajan ja siivilöi. Sekoita kuuma pasta kuumalla pannulla pekoni-sieniseoksen kanssa. Lisää munaseos ja sekoita kaikki hyvin. Tarjoa heti juustoraasteen kanssa.

 


Kommentit