Sieni-pestolasagne

Ainekset

 (8 annosta)

12 kpl (n. 200 g) pinaattilasagnelevyjä

Sienimuhennos:
2 isoa (400 g) sipulia
1 (300 g) purjo
1 rs (170 g) herkkusieniä
1 rs (150 g) ruskeita herkkusieniä
2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
1 prk (2 dl) kasvirasvasekoitetta (Pirkka)
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1 dl pestoa (Pirkka)

Juustokastike:
3 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl (100 g) emmental-mozzarella -juustoraastetta (Pirkka)
1/2 dl parmesaanijuustoraastetta

Pinnalle:
1 dl (50 g) emmental-mozzarella -juustoraastetta
2 rkl pinjansiemeniä

Ohje

 Valmista ensin sienimuhennos. Hienonna kuoritut sipulit ja halkaistu, huuhdottu purjo. Viipaloi herkkusienet. Kiehauta paistokasarissa rasvassa sipulit. Lisää kasariin hetken kuluttua myös herkkusienet. Kaada joukkoon kasvirasvasekoite ja mausta muhennos suolalla, pippurilla ja pesto-kastikkeella. Hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kasarissa, sekoita joukkoon jauhot ja vähitellen lämmitetty maito. Anna kastikkeen kiehua hiljaa viitisen minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juusto- ja parmesaaniraaste. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juustokastiketta, sienimuhennosta ja lasagnelevyjä. Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros juustokastiketta ja sienimuhennosta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Tee samoin seuraava kerros, kunnes kaikki levyt on käytetty. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta, ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.

 


Kommentit