Sardiinipasta

Ainekset

 500 g tuoreita sardiineja tai silakoita tai muikkuja
merisuolaa
1 sitruunan mehu
50 g vaaleita rusinoita
1 1/2 dl vettä
1 fenkoli
1 l vettä
suolaa
1 nippu persiljaa
4 sardelli- tai anjovisfileetä
3 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
1 tl fenkolin siemeniä
1 keskikokoinen sipuli
2 rkl pinjansiemeniä
400 g spagettia tai makaronia
vettä, suolaa, pippuria

Ohje

 Perkaa kalat: poista päät ja sisälmykset. Huuhdo kalat kylmässä, juoksevassa vedessä, valuta hyvin ja kuivaa talouspaperiin. Pane kalat kulhoon, mausta merisuolalla ja 1/2 sitruunan mehulla, anna maustua viileässä. Pane rusinat veteen (1 1/2 dl). Poista fenkolin pinnalta kovat lehdet, irrottele hennot lehdet koristeeksi ja leikkaa tyvi pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä siinä fenkolikuutioita 10 minuuttia. Valuta kuutiot ja säästä keitinvesi. Silppua lasissa puolet persiljasta. Hienonna valkosipulit. Huuhdo anjovikset kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperiin ja pane huhmareen hienonnetun persiljan ja valkosipulin kanssa. Hienonna tahnaksi lisäten joukkoon 4 rkl oliiviöljyä, 1/2 sitruunan mehu ja fenkolin siemenet. Hienonna sipuli ja kuullota se pannussa kuumennetussa oliivi- öljyssä (2 rkl). Alenna lämpöä ja lisää pannuun anjovistahna, rusinat liotusvesineen, pinjan siemenet ja muutama ruoka- lusikallinen fenkolientä. Anna kastikkeen hautua kypsäksi. Lisää fenkoliliemeen 2 l vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä siinä pasta, al dente (n. 10 min.). Valuta ja lisää pastan joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Kuumenna pannussa 4 rkl oliiviöljyä ja paista siinä kalat molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kerrosta vadille pastaa, anjoviskastiketta, paistettuja kaloja sekä silputtua persiljaa ja fenkolia.

 


Kommentit