Punajuurikerrospasta

Ainekset

 (5 annosta)

300 g penne-pastaa
4-5 (500 g) punajuurta
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1/2 dl vettä
2 dl kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2/3 pkt (n.80g) sinihomejuustoa (Pirkka)
n. 50 g rucolasalaattia tai tuoretta basilikaa

Pinnalle: sinihomejuustopaloja

Ohje

 Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa. Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 – 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää. Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Ripottele joukkoon sinihomejuusto ja anna sen sulaa. Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle. Pane päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet. Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

 


Kommentit