Pinaatti-kasvislasagne

Ainekset

 (6 annosta)

12kpl (n.200g) pinaattilasagnelevyjä

Tomaattikastike:
1 dl(100 g) Pirkka sipulikuutioita
2 ps (à250g) Pirkka kasvissuikaleita
1 tlk (500g) Diva paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
2 tl oreganoa
mustapippuria

Juustokastike:
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
11/2 tl timjamia
100 g juustoraastetta

Pinnalle: 50 g juustoraastetta

Ohje

 Kuullota sipulit paistokasarissa kuumassa öljyssä. Lisää joukkoon jäiset kasvissuikaleet ja sekoittele kuumassa kasarissa kunnes kasvikset saavat hieman väriä. Kaada kasariin paseerattu tomaatti ja mausta suolalla, puristetuilla valkosipulinkynsillä ja mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää oregano. Juustokastiketta varten sulata kattilassa margariini ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka johon mahtuu kolme lasagnelevyä rinnakkain. Kaada vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle tomaatti- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta. Paista lasagnea 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

 


Kommentit