Pekoni-vihannespasta

Ainekset

 250 g tagliatelle -pastaa
2 1/2 l vettä
2 1/2 tl suolaa
1 pkt (140 g) pekonia
1-2 valkosipulinkynttä
noin 5 cm:n pala purjoa
100 g parsakaalia
1-2 (100 g) porkkanaa
1/2 ( noin 100 g) punaista paprikaa
2 munaa
1 tlk (2 dl) kasvirasvasekoitetta
1/4 tl mustapippuria
Tarjolle myös parmesaaniraastetta

Ohje

 Kuumenna vesi tilavassa kattilassa pastaa varten. Suikaloi valkosipulin kynnet. Leikkaa halkaistu ja huuhdeltu purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkana tikuiksi. Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pekoniviipaleet suikaleiksi ja levitä ne tilavan kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna ja anna pekonisuikaleiden paistua rapeiksi. Lisää valkosipuli, purjo, parsakaali, porkkana- ja paprikasuikaleet pannulle ja kypsennä niitä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen, kunnes parsakaalikin on pehmennyt. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vatkaa munat ja kasvirasvasekoite keskenään ja mausta mustapippurilla. Siivilöi pasta vedestä ja sekoita heti paistokasarissa vihannesten kanssa. Lisää muna-kasvirasvaseos ja sekoita. Tarjoa pasta välittömästi vielä kosteana syviltä lautasilta parmesaaniraasteen kanssa.

 


Kommentit