Pasta-jauhelihavuoka

Ainekset

 (4 – 6 annosta)
4 dl (150 g) makaronia tai kuviopastaa
250 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 rkl Valio voita, HYLA
5 dl kasviksia (esim. pokkanaa, tomaattia)
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 rkl oreganoa
1/2 pak (125 g) Valio Koskenlaskijaa
1 muna
5 dl Valio HYLA kevytmaitoa

Ohje

 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo juoksevalla vedellä, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää porkkanat raasteena, tomaatti pieninä kuutioina. Hauduta 5 – 10 min. Lisää mausteet ja sulatejuusto kuutioina. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää jauhelihaseos pastan joukkoon ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada muna-maitoseos päälle.
Kypsennä 175 asteessa reilu tunti, kunnes neste on imeytynyt. Painele pintaa lastalla kerran paiston puolivälissä.

 


Kommentit