Moskovalainen risotto

Ainekset

 riisiä
sikaa ja lammasta
sipulia
porkkanoita
rusinoita
öljyä
mausteita maun mukaan

Ohje

 Isoon kasariin tai kattilaan laitetaan noin 3dl öljyä kuumenemaan. Sekaan pilkotaan porkkanat tikkumaisina paloina makua antamaan. Paloitellut lihanpalat kypsennetään porkkananpalojen kanssa öljyssä suurella lämmöllä. Kattilaan lisätään myös mausteita kuten erilaisia pippureita, paprikaa, tinjamia, sahramia ja sipulia seka rusinoita.

Kun liha on kypsää, päälle kaadetaan riisiä noin 300-400g. Joukkoon kaadetaan varovasti kiehuvaa vettä siten, että veden pinta jää noin sentin riisikuvun yläpuolelle ja öljy nousee hiljakseen pinnalle. Risotto jätetään kannen alle hautumaan niin pitkäksi aikaa kunnes riisi on kypsää. Kun riisi on kypsää, kumotaan risotto isolle vadille ylösalaisin.

 


Kommentit