Lasagne

Ainekset

 (4 annosta)

1 pkt (200 g) Pastella tuorelasagnelevyjä

Lihakastike:
300 g naudan jauhelihaa
100 g palvikinkkua
1/2 ps (100 g) pakastettuja sipulikuutioita
1 – 2 rkl margariinia tai öljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl basilikaa tai oreganoa

Juustokastike:
3 – 4 rkl margariinia tai öljyä
1 dl vehnäjauhoa
1 l maitoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl (100 g) Pirkka emmental-mozzarella juustoraastetta

Pinnalle: 1 dl (50 g) Pirkka emmental-mozzarella juustoraastetta

Vuoan voiteluun: margariinia tai öljyä

Lisäksi: parmesanjuustoraastetta

Ohje

 Kiehauta pannulla öljyssä sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnettu kinkku. Ruskista kevyesti. Lisää tomaattimurska; mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia. Mausta lopuksi yrteillä. Kuumenna juustokastiketta varten rasva kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juusto- ja jauhelihakastiketta sekä lasagnelevyä. Tuoreen lasagnelevyn voit helposti leikata saksilla tai veitsellä sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi. Kaada ensin pohjalle ohut kerros juustokastiketta ja sitten lihakastiketta. Asettele päälle lasagnelevyä ja kaada päälle uusi kerros kastikkeita. Jatka näin, kunnes koko levy on käytetty. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lasagnen kanssa parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.

 


Kommentit