Kasvislasagne

Ainekset

 (6 annosta)

16 kpl (n.200g) lasagnelevyjä

Kasviskastike:
1 ps (200 g) Pirkka kasvissuikaleita
200 g tuoreita herkkusieniä
2 sipulia
1-2 rkl öljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl basilikaa tai oreganoa

Juustokastike:
3-4 rkl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
2 dl (100 g) juustoraastetta
3 rkl parmesaaniraastetta

Pinnalle: 1 dl (50 g) juustoraastetta

Vuoan voiteluun: öljyä

Tarjolle: parmesaaniraastetta

Ohje

 Kiehauta pannulla öljyssä kuoritut, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle myös herkkusienet ja lopuksi pussillinen kasvissuikaleita. Kaada päälle tomaattimurska ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi yrteillä. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot ja maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juusto- ja parmesaaniraaste. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juusto- ja kasviskastiketta sekä lasagnelevyjä. Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Tee samoin seuraava kerros, kunnes kaikki levyt on käytetty. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.

 


Kommentit