Kalapasta

Ainekset

 300-400 g spagettia tai nauhamakaronia tai muuta pastaa (täysjyväviljasta)

kastike:
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
n.2 dl kalalientä (ruodoista, fondista, kuutiosta)
400 g ruodotonta kalaa (kuhaa, haukea, lohta, pakastekalaa)
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa mustapippuria
1-2 tl basilikaa
1 ruukku rucolaa tai basilikaa

Ohje

 Suikaloi sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit ja kuullota hetken aikaa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua 5-15 minuuttia. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.
Lisää kalaliemi, suola, mustapippuri ja basilika tomaattiseokseen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat nostellen sekoittaen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla runsaat 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja silppua rucola kalapalojen päälle.
Kaada kastike pastan päälle ja sekoita varovasti tai tarjoa erikseen.

 


Kommentit