Italialainen sienirisotto

Ainekset

 (2 annosta)

100 g tatteja, herkkusieniä tai siitakesieniä
1/2 l lihalientä (kuutiosta)
1 sipuli
25 g voita tai margariinia
2 dl risotto- tai puuroriisiä (esim. Risella-puuroriisiä)
25 g parmesan-juustoraastetta

Ohje

 Kuori ja silppua sipuli. Pilko sienet. Laita lihaliemi kuumenemaan liedelle. Laita puolet voista isohkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää sipulisilppu öljyyn ja anna pehmetä usein sekoitellen. Lisää sienet. Kun seos taas kiehuu, lisää riisi ja ala heti sekoitella tasapäisellä puulastalla kattilan pohjaa myöten.

Lisää lihalientä tilkka kerrallaan ja sekoita jatkuvasti, varoen polttamasta seosta pohjaan. Lisää lientä aina, kun irrallista nestettä ei enää näy. Kun liemi loppuu, vähennä lämpöä levyllä ja tarkista riisin kypsyys. Noin 20 minuutissa riisi on sopivaa, vielä hiukan karkeaa suussa (al dente). Jos lihaliemi loppuu kesken, voit lisätä kuumaa vettä.

Riisin kypsyttyä sekoita loppu voi ja parmesaaniraaste ruokaan. Tarjoa heti.

 


Kommentit