Aurinkoisen tomaatin pasta

Ainekset

 (4 annosta)

6 tomaattia
1/2prk (à 200g) aurinkokuivattuja tomaatteja (Pirkka)
1 pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
1 tl rosmariinia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
3 rkl balsamiviinietikkaa
8 dl simpukkapastaa (gnocchi)

Koristeeksi:
tomaattilohkoja
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa

Tarjolle: parmesaanijuustoraastetta

Ohje

 Pane vesi kiehumaan pastan keittämistä varten. Poista tomaateista kannat ja paloittele tomaatit. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy ja leikkaa ne viipaleiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Laita kasvikset suoraan paistokasariin. Kuumenna seosta liedellä välillä käännellen. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, rosmariini, suola ja mustapippuri. Anna seoksen kiehua hetken ajan ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Jätä kansi päälle. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Koristele tomaattilohkoilla, viipaloiduilla aurinkokuivatuilla tomaateilla ja basilikalla. Tarjoa lisäksi parmesaania.

 


Kommentit