Vatruskat

Ainekset

 1 l survottua keitettyä perunaa
150 g voita
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 dl suolavedessä keitettyä puuroriisiä
2 rkl voisulaa
Ripaus suolaa

Voiteluun kananmunaa

Ohje

 Pese perunat ja pane ne kuorineen kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
Keitä kananmunia 8 min ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Hienonna munat haarukalla tai munaleikkurilla.
Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä 20 min. Siivilöi ja huuhdo riisi. Sekoita joukkoon munasilppu, voisula suola.
Kuori ja survo kypsät perunat. Vatkaa survos kiinteäksi massaksi. Lisää vatkaamisen aikana joukkoon voi ja suola.
Alusta jauhot mukaan perunamassaan.
Pyöritä taikina palloiksi ja taputtele ne kakuiksi, jotka siten ajelet ½ cm paksuisiksi kuoriksi.
Lisää kuorille toiselle puoliskolle lusikallinen riisimunatäytettä ja taita vatruskat puolikuun muotoon.
Sulje vatruskat reunoistaan, voitele haarukalla vatkatulla munalla ja paista 250°C uunissa 10-15 min. Tarjoa heti.

 


Kommentit