Tofu-sushi (Riisitaskut)

Ainekset

 1 pakkaus (noin 10 kappaletta) friteerattuja tofutyynyjä
7 dl huuhdeltua ja valutettua japanilaista sushi-riisiä
7 dl kanalientä
vajaa 1 dl soijakastiketta
2 – 2½ dl sokeria
suolaa
Mirin-riisiviiniä
2½ dl porkkanaraastetta
2½ dl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
hillottua inkivääriä

Ohje

 Halkaise tofutyynyt ja jätä ne odottamaan.

Mittaa riisi suureen kattilaan, lisää 7 dl vettä ( yhtä paljon riisiä ja vettä). Susan mittaa veden määrän asettamalla kätensä riisin päälle, jolloin veden tulee ulottua ranteeseen.
Anna veden kiehua 2 minuuttia. Vähennä lämpöä ja keitä 15 – 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Ota kattila liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
Tai valmista riisi riisikeittimessä.

Riisin kypsyessä sekoita kanaliemeen soijakastiketta, mutta ei liikaa, etteivät tofutyynyt tummu. Sekoita mukaan noin puolet sokerista.. Mausta suolalla ja riisiviinillä.
Aseta tofutyynyt kattilaan, sekoita välillä, ja anna kypsyä kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Nosta kattilasta.
Keitä porkkanaraastetta vedessä kunnes se on hieman kypsynyt, mutta edelleen rapeaa.
Valuta ja mausta suolalla.

Kaada riisi suureen kulhoon. Sekoita keskenään viinietikka ja loput sokerista. Kaada seos hitaasti riisin päälle. Kääntele riisiä lastalla samalla kun avustaja tuulettaa riisiä, jolloin riisiseoksesta tulee kiiltävää. Sekoita porkkanaraaste varovasti mukaan.

Täytä tofutaskut kostutetuin sormin.
Koristele hilloinkiväärillä.
iisi suureen kulhoon. Sekoita keskenään viinietikka ja loput sokerista. Kaada seos hitaasti riisin päälle. Kääntele riisiä lastalla samalla kun avustaja tuulettaa riisiä, jolloin riisiseoksesta tulee kiiltävää. Sekoita porkkanaraaste varovasti mukaan.

Täytä tofutaskut kostutetuin sormin.
Koristele hilloinkiväärillä.

 


Kommentit