Sienirieska

Ainekset

 (4 kpl)

n. 1/2 l omassa liemessään kokoonkeitettyjä paloiteltuja lampaankääpiä tai liotettuja rouskuja
1/2 l maitoa
1/2 rkl hienonnettuja kuminoita
runsas 1/2 pakettia hiivaa
2 1/2 dl grahamjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
(2 tl suolaa)

Ohje

 Lämmitä maito haaleaksi. Lisää kuminat, murskattu hiiva, suola ja liemestä hyvin puristetut sienet. Alusta jauhot joukkoon pehmeäksi taikinaksi. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo siitä 10 – 15 sentin läpimittaisia rieskoja. Korkeus noin pari senttiä. Pane pellille ja kohota. Voit myös levittää taikinan kauhalla jauhotetulle pellille tai leivinpaperille. Pistele kohonneet rieskat haarukalla. Paista 225 ºC:n lämmössä kypsiksi n. 1/2 tuntia eli kunnes rieskat ovat keveitä ja alta sekä päältä ruskeita. Rieska on hyvää paahdettunakin. Sen voi mainiosti pakastaa.

Huom. Jos käytetään yksinomaan liotettuja suolarouskuja, maku on voimakkaampi. Taikinan suolamäärää täytyy vähentää, jos käytetään suolasieniä.

 


Kommentit