Sienipasteijat

Ainekset

 perunavoitaikina:

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

suolaa

250 g kypsää perunaa soseutettuna

Täyte:

1 rkl voita

1/2 l tuoreita sieniä, esim kanttarelleja ja mustia torvisieniä (tai muita sieniä)

3 rkl hienonnettua sipulia
suolaa

vastajauhettua valkopippuria

1/2 dl auringonkukansiemeniä

Ohje

 Vaahdota pehmeä voi kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voin joukkoon. Lisää peruna joukkoon varovasti kädellä sekoittaen. Muotoile taikina ohueksi levyksi tuorekelmulle ja kääri tiukasti kelmuun. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan. Kuullota sieniä ja sipulia voissa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää auringonkukan- siemenet ja jäähdytä. Kaaviloi taikina levyksi ja leikkaa pyöreällä muotilla kiekoiksi. Voitele levyn reunat munalla ja pane täytettä keskelle. Käännä reunat vastakkain ja muotoile pasteijoiksi. Voitele pinta ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.gonkukan- siemenet ja jäähdytä. Kaaviloi taikina levyksi ja leikkaa pyöreällä muotilla kiekoiksi. Voitele levyn reunat munalla ja pane täytettä keskelle. Käännä reunat vastakkain ja muotoile pasteijoiksi. Voitele pinta ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 


Kommentit