Poro- tai kinkkupiiraat

Ainekset

 Taikina:
150 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte:
100 g savuporonpaistia tai savukinkkua
4-5 öljyyn säilöttyä kuivattua tomaattia
tuoretta rosmariinia
3 munaa
2 dl kevytkermaa
100 g emmentaljuustoraastetta

Paistamiseen:
Matalia folio- tai leivosvuokia

Ohje

 Sekoita kulhossa vehnäjauho, perunasosejauhe, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon rasva ja lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna tasaantua viileässä. Hienonna liha ja silppua tomaatit.Sekoita keskenään munat ja kerma. Pyöritä taikinasta pöytätennispallon kokoisia palloja folioleivosvuokiin ja painele vuokien pohjan ja reunojen peitteeksi. Annostele vuokiin lihaa, tomaattisuikaleita ja silppua rosmariinia. Lusikoi päälle muna- kermaseosta ja sirota pinnalle juustoraastetta. Paista piiraat ritilällä, uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kauniin ruskeiksi.

 


Kommentit