Pihlajanmarjahyytelö

Ainekset

 2 l pihlajanmarjoja

4 dl vettä

hillosokeria saman verran kuin valmista siivilöityä mehua

Ohje

 Pihlajanmarjahyytelö on helppo makean hapan säilöntäherkku lisäkkeenä ja leivonnaisissa nautittavaksi.

Mittaa kattilaan marjat ja vesi.
Keitä hiljalleen noin 30-40 minuuttia.

Siivilöi marjat mehusta.

Mittaa mehu takaisin kattilaan.
Lisää hillosokeria yhtä paljon kuin sait keitettyä mehua.

Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia.

Laita pari tippaa mehua kylmälle lautaselle. Jos ne jähmettyvät, on hyytelö valmista.

Purkita hyytelö pieniin hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.

Sulje jäähtyneenä ja säilytä kylmässä.

 


Kommentit