Patonkitangot

Ainekset

 2 patonkia
8 -10 rkl voita tai pöytämargariinia
1 dl hienonnettua persiljaa
4 kpl valkosipulin kynsiä
2 kpl hienonnettua sipulia
2 – 4 rkl voita tai margariinia paistamiseen
1 kg jauhelihaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 – 2 tl suolaa
1½ pulloa chilikastiketta tai ketsuppia à 340g
6 – 8 dl juustoraastetta

Ohje

 Laita uuni 250 asteelle. Leikkaa patongit kahtia pituussuunnassa. Sekoita 8-10 rkl voita persiljan kanssa, ja levitä leivänpuolikkaille. Ruskista jauheliha kahdessa erässä voissa. Lisää toisen erän loppuvaiheessa sipuli ja ruskista hieman lisää. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä jauheliha patonkipuolikkaiden päälle ja valuta chilikastike nauhana päälle. Levitä juustoraaste päälle. Kuorruta uunissa yhdessä tomaatinpuolikkaiden kanssa, joille on ripoteltu suolaa, pippuria sekä hieman salviaa. Leikkaa palasiksi ja tarjoa välittömästi salaatin ja tomaattien kera.

 


Kommentit