Nam phrik num Chilidippi

Ainekset

 4-5 anjovisviipaletta
4 rkl öljyä (mieluiten pähkinäöljyä)
6-8 tuoretta pientä vihreää chiliä
10 valkosipulin kynttä
4-5 pientä kiinteää tomaattia tai 2 rkl tomaattimurskaa
1 rkl murskattuja korianterin lehtiä tai 2 tl korianterijauhetta
hiukan vettä

Ohje

 Kiehuta anjovisviipaleita hetki öljyssä, nosta ne sivuun ja murskaa haarukalla. Murskaa valkosipuli, paloittele chili, sipulit ja tomaatit pieneksi silpuksi, kuumenna niitä pari minuuttia pannulla, jossa on vain aavistus öljyä. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi, lisää korianteri. Soseen pitäisi olla pippurista, suolaista ja hiukan juoksevaa – jos ei ole, lisää tilkka vettä ja ripaus suolaa.

 


Kommentit