Minipizzat

Ainekset

 (32 kappaletta)

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
n. 4 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte 1:
n. 1/2 dl pestokastiketta
tai

Täyte 2:
1 prk (100 g) anjovisfileitä

Täyte 3:
8 palvikinkkuviipaletta
1 prk (227 g) ananasmurskaa
n. 80 g sinihomejuustoa

Pinnalle:
Rico-kirsikkatomaatteja
pizzamaustetta
1 ps ( 150 g) emmental-mozzarellaraastetta

Ohje

 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, pizzamauste, öljy sekä vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa.

Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi tangoiksi. Leikkaa molemmat tangot kuuteentoista palaan. Pyörittele palat pieniksi pulliksi ja painele halkaisijaltaan noin 5 cm:n pohjiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota.

Levitä kohonneille pohjille pestokastiketta tai valutettuja anjovisfiletä tai kinkkua + valutettua ananasmurskaa + hienonnettua sinihomejuustoa. Viipaloi yksi kirsikkatomaatti jokaiselle pikkupizzalle; kinkkupizzalle riittää keskelle yksi kirsikkatomaattiviipale. Ripottele pinnalle pizzamaustetta ja juustoraastetta.

Paista 225 asteen uuninlämmössä, yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut kauniin ruskeaksi.

 


Kommentit