Maalaisterriini

Ainekset

 2 pkt (à 170g) pekonia
100 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
250-300 g nauta-sika -jauhelihaa
100 g palvikinkkua palana
1/2 (n. 50 g) sipulia
margariinia voiteluun ja paistamiseen
6-7 laakerinlehteä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sherryviinietikkaa
1 kananmuna
1 dl vispikermaa
1 rkl kokonaisia rosepippureita

Ohje

 Voitele suorakaiteen muotoinen (1 litra) kakkuvuoka ja aseta vuoan pohjalle muutama laakerinlehti. Vuoraa vuoka paketillisella pekoniviipaleita. Silppua sipuli ja kuullota pannulla. Kuutioi kinkku ja suikaloi loput pekonista. Valmista murekemassa monitoimikoneessa. Hienonna pekonisuikaleet, jauhelihat ja jäähtynyt sipulisilppu koneessa hetken aikaa tasaiseksi massaksi. Lisää puristettu valkosipuli ja mausteet rosepippuria lukuunottamatta ja anna käydä taas hetki. Lisää kananmuna ja sen sekoituttua kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Sammuta kone ja poista terä. Sekoita vielä kinkkukuutiot ja rosepippuri massaan. Kaada terriinimassa vuokaan ja käännä vuoan reunojen yli jääneet pekoniviipaleet massan päälle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Kaada kypsästä terriinistä ylimääräinen rasva pois ja anna jäähtyä vuoassa viileässä. Terriini on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua, jolloin se on rakenteeltaan niin kiinteää, että voit leikata ohuella ja terävällä veitsellä viipaleita myös leivän päälle.

 


Kommentit