Luomuternimaitovanukas

Ainekset

 1 litra luomuternimaitoa

1/2 dl luomuagavesiirappia

hyppysellinen suolaa

Ohje

 Uuninkestävä noin 1-1,5 litran kulho voidellaan ja ternimaito kaadetaan kulhoon. Mukaan heitetään hyppysellinen suolaa ja puoli dl luomusiirappia.

Parhaiten saat siirapin valumaan mitta-astiasta, kun voitelet mitankin kevyesti öljyllä.

Voit käyttää myös luomusokeria tai jotain muuta luomusiirappia kuin agavesiirappia.

Siirappi sekoitetaan varovaisesti vispilällä kulhossa ternimaitoon ja annetaan kypsyä uunin alimmalla tasolla noin tunnin (tai hieman alle ) n. 200 C asteessa.

Valmiin vanukkaan voit tarjota kuumana vaikkapa jäisten luomumarjojen tai -mansikkahillon kera.

Kylmänä vanukkaan voi tarjoilla luomukermavaahdolla höystettynä.

 


Kommentit