Hyytelöity juustokakku

Ainekset

 Juustotäyte:
Hovijuustoa 1 prk
Kermaa 2 dl
Liivatelehtiä 2
Sokeria ½ dl
Vaniljasokeria Maun mukaan

Hyytelö:
Vahvaa punaista mehua 2 dl
Liivatelehtiä 3

Pohja:
Piparkakkuja 1 pkt
Kahvia 1- 2 rkl

Tuorekelmua

Ohje

 Valmista ensin piparipohja:
Murskaa keksit aivan pieniksi muruiksi käsin tai vaikka tehosekoittimella. Kostuta kahvilla, konjakilla tai jollain liköörillä. Vuoraa irtopohjavuuan sisäpuoli tuorekelmulla ja painele keksipohja tasaiseksi kerrokseksi vuuan pohjalle. Aseta jääkaappiin odottamaan.

Valmista sitten juustotäyte: Vaahdota kerma ja lisää joukkoon Hovi- tai muuta tuorejuustoa. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata liivate tilkassa kuumaa vettä ja anna jäähtyä. Vispaa liivate juusto-kermaseokseen. Varo, ettei seos juoksetu, mutta jos niin käy koeta korjata lisäämällä hieman kermaa. Kumoa juustovaahto piparipohjan päälle ja aseta taas jääkaappiin hyytymään.

Valmista nyt hyytelö: Keitä pieni määrä mehua ja sulata siinä liotetut liivatelehdet. Lisää loppu mehu ja kaada jäähtynyt mehu tortun pintaan. Hyydytä jääkaapissa.

 


Kommentit