Espanjalainen munakas

Ainekset

 4 isoa perunaa
1/2-1 sipuli
1/2-1 dl oliiviöljyä
suolaa
4 munaa

Ohje

 Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä siinä perunaviipaleet ja sipulit tehokkaasti käännellen. Älä ruskista. Mausta suolalla. Kun perunat ovat kypsiä, nosta reikäkauhalla kulhoon, kaada ylimääräinen öljy pois. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mausta suolalla. Sekoita munaseos perunoiden joukkoon ja kaada kaikki uudelleen kuumaan paistinpannuun. Kun munakkaan paistopuoli on ruskistunut, käännä se matalan lautasen tai kannen avulla ja paista toinen puoli. Tortilla on hyvää juuri paistettuna grillatun kyljyksen tai makkaran lisänä. Kylmänä se on erinomainen eväs ja paloiteltuna tapasherkku. Ohje on 4-6:lle ruokailijalle.

 


Kommentit