Blinit 2

Ainekset

 (50 kpl pieniä, 25 kpl isoja)

Taikina:
5 dl maitoa
35 g hiivaa
2½ dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 munankeltuaista
1 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
3 valkuaista

Muunteluvinkkejä:
1 pkt (150 g) pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
(tai 3 porkkanaa raasteena)

Ainekset

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna seoksen kohota noin tunnin. Lisää keltuaiset, kerma ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovaisesti sekoitellen. Muuntele perusohjetta halutessasi. Paista voissa blini- tai ohukaispannussa paksuhkoja blinejä. Tarjoa lämpimien blinien kanssa esim. sienisalaattia, sillikaviaaria tai mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaa.ia ja smetanaa.

 


Kommentit