Basilikasinappi

Ainekset

 100 g (1 pkt) sinappijauhetta

2 dl siirappia

1 rkl perunajauhoja

1 muna

2 valkosipulin kynttä murskattuna

1 rkl basilikaa

1 prk Valio Ranskankermaa, HYLA

Ohje

 Yhdistä sinappijauhe, siirappi ja peruna-jauhot keskenään kattilassa. Lisää muna, valkosipuli, basilika ja ranskankerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Jos sinappi tuntuu liian sakealta, voit vähän ohentaa sitä kahvilla (sinappi sakenee hieman jäähtyessään). Kaada sinappi kauniiseen purkkiin ja tarjoa liharuokien kanssa tai anna lahjaksi. Halutessasi voimakkaamman valkosipulin maun, lisää ohjeeseen muutama kynsi lisää. Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

 


Kommentit