Aura-Etanat

Ainekset

 4 annosta
1 prk (24 kpl) etanoita
1 – 2 valkosipulin kynttä TAI
1/2 sipulia
1/2 rkl Valio voita
n. 2 dl valkoviiniä
n. 1 rkl konjakkia
150 g vähäsuolaista Valio voita
75 g Auraa TAI
1/2 pussia Aura murua
1 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
tilkka konjakkia
Tarjoiluun
rapeakuorista patonkia

Ohje

 Kaada etanat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Hienonna valkosipulin kynnet tai sipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullasta valkosipuli- tai sipulisilppua nopeasti sekoitellen hetki, älä päästä palamaan. Lisää valutetut etanat ja viini sekä konjakki. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Sekoita voi, Aura ja persilja tasaiseksi tahnaksi, mausta pippurilla. Voit valmistaa etanat etanapannuissa tai puhtaissa etanan kuorikotiloissa. Jos käytät kuorikotiloita, aseta ne tukevasti pystyyn karkean suolan päälle uunivuokaan. Laita etanapannun koloihin tai kuorikotiloiden pohjalle pikkutilkka konjakkia ja lisää sitten viinissä keitetyt etanat. Täytä pannujen kolot tai kuorikotilot Aura-voilla. Nosta etanat 250 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi eli, kunnes täyte alkaa kiehua. Tarjoa rapeakuorisen patongin kanssa.

 


Kommentit