Amerikan pannupizza

Ainekset

1½ dl lämmintä vettä
¼ pkt hiivaa
½ tl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl tomaattimurskaa
1 valkosipulin kynsi
Mustapippuria
1 pkt pekonia
200 g juustoraastetta
1 tlk ananasrenkaita
Sinihomejuustoa
Oreganoa

Ohje

Pohja:
Murenna hiiva kulhoon. Lisää lämmin vesi ja sokeri. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää noin ¾ jauhoista sekä suola ja tasoita taikina. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja lisää loput jauhot vähitellen taikinaan sitä ahkerasti pöydällä vaivaten. Valmis pizzapohjataikina on sileää ja pehmeää. Nosta pohja taikinakulhoon ja voitele pinta öljyllä kuorruttumisen estämiseksi. Peitä kulho muovilla ja leivinliinalla, kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Täyte:
Suikaloi pekoni, kuutioi ananas ja murenna sinihomejuusto. Voitele pyöreä, reunallinen vuoka öljyllä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä sen päälle tomaattimurska, johon on sekoitettu valkosipuli ja mustapippuri. Lisää pekoni suikaleina ja suurin osa juustoraasteesta. Asettele ananaspalat, homejuusto ja loput juustoraasteesta päällimäiseksi. Paista pannupizza uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia. Ripottele uunikuuman pizzan pinnalle oreganoa. Tarjoa salaatin ja patongin kanssa.


Kommentit