uunikasleri + paistoliemi-kastike

Ainekset

 600 g kasleria viipaleina
kasvis rasvaa tai rypsiöljyä
ripaus suolaa ja pippuria ( ½ tl musta ja ½ tl valko )
1 iso hienonnettu sipuli 1-2 puserrettua valkosipulinkynttä
2 rkl basilikaa 1 laakerin lehti
2 dl ruokakermaa
soijakastiketta
2-3 dl lihalientä ( suolaisuus mitoitetaan soijakastikkeen mukaan )

Ohje

 Ruskista lihat kovalla, mutta ei super kuumalla pannulla n.2min. per puoli ja mausta. Laita sipulisilppu joukkoon pehmenemään. Lisää valkosipuli, basilika, laakerin lehti ja kerma. Kiehauta. Lisää tilkka soijakastiketta. Laita ainekset paistopussiin, pussi uunivuokaan ja anna hautua 150 asteessa n.30 -1.10min.( suuri ero paistoajoissa, riippuen kuinka mureaa lihoista halutaan )

Keitä perunat sillä välin. Säästä paistoliemi, rykäse liemi sihdin läpi, lisää lihaliemi keitä hieman kasaan. Tarkista suolaisuus!! Tarvittaessa pyöristä makua ruokakemalla. Suurusta, esim. vehnäjauholla, maizenalla tai beurre maniella, ( voi-jauhoseos ) yhtä paljon huoneen lämpöstä voita, sekoitettuna vehnäjauhoihin. Beurre manie,suurustus: Lisätään kieuhuvaan nesteeseen. Ensimmäisten minuuttien aikana vatkaa pohjaa myöten. Keitetään n.3-4min., kunnes kastike on sileää ja sakeaa, jos halutaan sakeampaa, lisätään suurusta ja menetellään niinkuin edellä on mainittu.

 


Kommentit