Trahtöörin lammas

Ainekset

 n. 2 kg:n lampaanpaisti
2-3 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
4 keskikokoista sipulia
2 porkkanaa
1 punainen paprika
5-6 valkosipulin kynttä
3 dl lihalientä kuutiosta
300 g pieniä, tuoreita herkkusieniä
tuoretta persiljaa
(tuoretta timjamia)

Ohje

 Sahauta lampaanpaisti luineen noin 4 cm:n viipaleiksi. Ruskista viipaleet molemmin puolin pannussa kuumennetussa öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta palat uunivuokaan. Leikkaa sipulit lohkoiksi, porkkanat ja paprika suikaleiksi, vakosipulit viipaleiksi. Levitä sipulit ja porkkanat vuokaan lihaviipaleiden päälle. Lisää lihaliemi ja pane vuoka uuniin 200 asteeseen. Hauduta ruokaa noin tunti. Lisää herkkusienet ja paprikat, hauduta edelleen noin 30 minuuttia. Tarkista maku ja silppua pinnalle persiljaa ja timjamia. Yhdestä mehevästä paistiviipaleesta riittää tuhti pala kahdelle ruokailijalle.

 


Kommentit