Täytetty porsaanfilee

Ainekset

 n. 1 kg porsaan fileetä
3 punaista paprikaa
100 g manchego- juustoa
vihreitä oliiveja
kaprismarjoja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1-1 1/2 dl espanjalaista brandya
200 g pieniä, tuoreita herkkusieniä
2 dl kuohukermaa

Paistamiseen:
öljyä
mustapippuria myllystä

Ohje

 Pane 2 paprikaa kypsymään uuniin täytettä varten. Kytke uuni 225 asteeseen. Kiedo paprikat folioon ja laita uuniin. Kypsennä pehmeiksi (30-40 minuuttia). Puhdista filee kalvoista. Tee viilto pituussuuntaan fileen keskelle ja leikkaa auki sivuille molempiin suuntiin niin, että saat 2 cm:n paksuisen levyn. Levitä kuoritut ja avatut kypsät paprikat lihalevyn päälle. Suikaloi manchego- juusto ja aseta suikaleet viivaksi, pituussuuntaan lihalevyn keskelle. Ripottele päälle kaprismarjoja ja oliiviviipaleita. Rullaa levy pitkältä sivulta, kuten kääretorttu ja sido kalastajalangalla kääröksi. Kuumenna tilkka öljyä tasapohjaisessa valurautapadassa. Lisää valkosipulin kynnet pataan ja ruskista lihakäärö padassa kauttaaltaan. Kun paisti on saanut kauniin värin, pienennä lämpöä. Lisää pataan silputtu sipuli, kuutioitu paprika ja puolet brandysta. Hauduta paistia kannen alla, hiljaisella lämmöllä, välillä käännellen. Jos nesteen taso nousee, poista kansi ja anna nesteen haihtua. Lisää brandya, jos neste vähenee. Hauduta paistia n. 45 minuuttia. Lisää pataan kokonaiset herkkusienet, kypsennä vielä 15 minuuttia. Nosta paisti padasta ja kääri folioon. Nosta herkkusienet lautaselle. Lisää pataan kerma, kiehauta. Soseuta kastike sauvasekoittimella niin, että siitä tulee tasaista. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää sienet kastikkeeseen. Poista paistista sidoslangat ja leikkaa käärö ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa lisänä Pariisin perunoita.

 


Kommentit