Stroganoff

Ainekset

 (4 hengelle)

600 g naudan ulko- tai kulmapaistia

1/2 dl öljyä

100 g sipulia

1 tlk pieni tomaattisosetta

n. 6 dl lihalientä

suolaa, mustapippuria myllystä

1/2 dl vehnäjauhoja tai ohrakasta

2 maustekurkkua kuutioina

1 rkl smetanaa tai ranskankermaa

Ohje

 Leikkaa liha kuutioiksi ja silppua sipuli.

Ruskista lihapalat pienissä erissä paistinpannulla ja siirrä ne pataan tai kattilaan kypsymään.

Lisää paistokertojen välillä pannulle tilkka vettä ja kiehauta, että saat kaikki maut talteen.

Kaada pannun huuhdeliemi siivilän läpi lihapalojen päälle.

Lisää viimeiseen pannulliseen sipulisilppu ja tomaattisose.

Kypsennä lihapaloja kannen alla kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.

Suurusta liemi pieneen nestetilkkaan lisätyllä vehnä- tai ohrakasjauholla.

Lisää lopuksi maustekurkkukuutiot ja lämmitä höystö kiehuvaksi.Älä keitä, että kurkut pysyvät kiinteinä.

Lisää lopuksi smetana ja koristele persiljasilpulla.

Tarjoa Perunasoseen, riisin tai pastan kanssa.

Vinkki: Valmistukseen voi käyttää porsaan tai hirven lihaa.

 


Kommentit