Ryynimakkara

Ainekset

 250 g ohraryynejä
1,5 l lihalientä
4 dl maitoa
4 metriä suolta
0,5 sipulia
0,5 rkl voita
750 g jauhettua naudanlihaa
750 g jauhettua sianlihaa
3 rkl perunajauhoja
2,5 rkl suolaa
1,5 tl valkopippuria
1,5 tl maustepippuria
2 maustemittaa inkivääriä
2 maustemittaa neilikoita

Ohje

 Keitä ryynit pehmeiksi, katso keittoaika ryynipussin kyljestä. Lämmitä maito, anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa yön yli. Liota suolta jonkin aikaa. Hienonna sipuli ja ruskista se (jos haluat vahvemman sipulin maun, älä ruskista!). Laita lihat ja jauho kattilaan, lisää mausteet ja maito. Sekoita taikina hyvin, onnistuu parhaiten käsin. Rullaa suoli myllyn suulle ja aloita täyttäminen. Toinen henkilö voi ottaa makkaraa vastaan sitä mukaa kun suoli täyttyy, varo ilmakuplia! Jos makkaraan tulee ilmaa, kuori voi revetä keitettäessä. Täytä suoli vain puolilleen, sillä täyte paisuu. Makkarat voi antaa seistä suolassa jääkaapissa yön yli tai ne pakastaa ne ennen keittämistä.

 


Kommentit