Riimihärkä

Ainekset

 (10 annosta)
1 kg naudan raakakypsytettyä sisäfileetä
kapeammasta päästään
1/2 dl konjakkia tai 2-3 rkl öljyä
2 rkl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria
2 rkl kokonaisia mustapippureita rouhittuina
Koristeluun: roseepippureita

Ohje

 Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha kelmuun ja nosta astiaan. Laita lihan päälle pieni paino.

Nosta liha jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.
Käännä sitä kerran maustumisen aikana.
Ota liha astiasta ja pakasta vähintään puoli vuorokautta. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.

 


Kommentit