Raparperi-jauhelihapata iranilaisittain

4 annosta

valmistusaika 65 min

500 g raparperia

2 sipulia

200 g jauhelihaa

öljyä

2 nippua persiljaa

2 rkl kuivattua minttua

suolaa ja pippuria oman maun mukaan

 Pese raparperit ja kuori ne vetämällä kevyesti irti ohut päällimmäinen kerros.

 Leikkaa varret noin sentin kokoisiksi paloiksi.

 Hienonna sipuli. Laita pataan hieman öljyä ja ruskista siinä sipuli ja jauheliha.

 Lisää joukkoon 5 dl kiehuvaa vettä ja anna hautua, kunnes liha on keittynyt. Siirrä syrjään.

 Ota toinen pannu ja paista persiljaa ja minttua hetki öljyssä. Lisää yrttiseos lihan joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

 Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan raparperi ja hauduta vielä 15 minuuttia. Tarjoa riisin kera.


Kommentit