Poronkalopsi

Ainekset

 (4 annosta)
600-700g luutonta poronpaistia
50g voita
2 sipulia
1tl suolaa
vähän valkopippuria
4dl poronlihalientä tai vettä
3-4rkl ruis- tai ohrajauhoja
2dl kuohukermaa

Ohje

 Leikkaa poronliha noin 2cm:n kuutioiksi tai pieniksi viipaleiksi, jotka nuijit kevyesti. Ruskista lihat pannussa, lisää joukkoon mausteet ja hienonnetut sipulit ja anna hautua hetki yhdessä, jotta sipulil kypsyy.

Siirrä lihapalat pataan tai kattilaan, lisää nesteeksi paistoliemi, porolientä tai vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehumispisteeseen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
Hauduta kalopsia hetken, saosta sitten kermaan sekoitetuilla ruis- tai ohrajauhoilla. Hauduta kypsäksi ja tarkista maku. Voit myös hauduttaa ensin lihat kypsäksi, nostaa ne liemestä, saostaa pelkän liemen ja lisätä lihapalat kypsään kastikkeeseen juuri ennen tarjolle panoa.

 


Kommentit